4 assignments and 2 tests left.

2011-05-29 I 14:16:18

sjukt

2011-05-29 I 10:48:42

Miljöpåverkan på Åre by

2011-05-25 I 23:00:00


Dagen spenderade på miljöseminarium i Lycksele med miljöklassen, rätt intressant och rätt kul omväxling för en gång skull än att sitta vid en skolbänk. Dagens lärdom var att Åre by ligger på avlagringar av grus och sand från ett stort antal slamströmmar från ravinen (där man ofta åker offpist under vintern). Slamströmmar drar med sig det mesta i sin väg, och blir bara större desto längre de fortsätter. Nu p.g.a. miljöpåverkningarna så är det stor risk att det kommer fler slamströmmar från ravinen och då kan vi säga hejdå till Åre by.

Förövrigt så har jag räknat ut att jag har 5 dagar kvar i skolan, två prov kvar och 4 inlämmningar så kan ju säga adjö till min fritid ett tag framöver.

Kulturnatta och photosessionssöndag

2011-05-22 I 22:50:28

Detta är vad jag ägnat min dag åt, blev ett ex antal bilder. Men träning ger färdighet, blev rätt nöjd för att vara första gången. Så nu är min dator full och seg som satan. Rensning får ske imorgon.

 

Annars så spenderades gårdagen i Umeå på kulturnatta men många sköna människor, mycket trevligt faktiskt och jag kan säga att jag nu sett Roger Pontare live. Det är något att bita i.

Fråga mig inte varför text och bild är på höger sida, för jag förstår det inte heller.

VM Brännbollsyran!

2011-05-18 I 20:31:50


Så nu är anmälan gjord till brännbollsyran, vilken även är brännbolls VM. Oseriösare VM får du nog leta efter, just nu är enda problemet att vi är för få killar och förmånga tjejer i laget. Men det löser sig väl.

Men alltså fredag den 27/5 kl. 09.30 får ni komma och heja på Lag Förmycke i Umeå. Ni kan även gå in här: http://www.brannbollscupen.se/ och gå längst ner på höger sida och rösta på oss i supporterklubben!

Pic. sista dagen på snö

2011-05-17 I 20:28:03

RAD film battle

2011-05-17 I 17:10:09
Nils Gunnarsson har gjort en grymt bra edit med grymt bra åkare, som han är med och tävlar med i RAD film battle. Så gå in och rösta! http://freeride.dk/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=3&video_id=372


(försökte lägga upp editen här men lyckades inte)

Tyngdlyftning

2011-05-14 I 20:42:02

Foto: Stommen


Hade sista dagen ute i backen igår bilder kommer senare, sen blev det att bära ett par 100 skidor och pjäxor hela eftermiddagen och kvällen. Blev även tidig start idag med uppstigning vid sex imorse och sedan jobb i 11 h, så är lagom mör i kroppen för tillfället. Jag taggade melodifestivalen och pizza ikväll, men jag får så snällt förtära alkohol för det var ingen annan som var pigg på min idé.

Det tåls att fundera på

2011-05-12 I 22:47:50


Fick nyss förfrågan om jag vill föjla med till Alanya om några veckor, sjukt sugen men det är en del faktorer som går emot.

1. Jag ska igentligen på ledarutbildning i vattenhopp de datumen.
2. Cash

Så det tåls att fundera på... Vore det inte simplare om man kunde få göra allt man vill? Blöhö


Förövrigt så har mina norrländska flickor ängtligen bokat peace and love, så nu jag slipper sitta själv.

Och så stort grattis till Tessan som fyller 18 idag !

Än sålänge går det att åka

2011-05-12 I 19:32:01

Någon som sa att det var bra väder ute?

2011-05-11 I 17:02:01


Jag skulle kunna påstå det, volleyboll i eftermiddags var helt okej.

Lite efter och lite före

2011-05-10 I 22:37:55

Afternoon

2011-05-09 I 22:05:00

lifta

2011-05-07 I 15:59:29

Straight Trippin' from SKATEDAILY.net on Vimeo.

 

Lifta genom USA lätt faktiskt som en helt okej idé enligt mig.


Last day

2011-05-05 I 19:40:18

Bild från freeridehelgen, vi säger att jag fick med graben. Skidåkare: Victor Wulff.

Det fina med att ha mycket tid är att jag inte gör någonting alls under den tiden. Men kan ju ge en kort recension från Red riding hood som jag såg igår på bio, gillar du twilight så ska du se den. Prima recension det där.

Troligtvis sista dagen ute i backen idag, fick skotta ihop liftspåret. Har dock börjat acceptera att skidsäsongen är slut så jag får så snällt sätta mig och vänta tills nästa säsong. Blev lite smått taggad på att dra iväg på ett sommarcamp i stryn men insåg att det är samtidigt som peace and love, som jag lyckats boka in utan mina kära vänner. Får hoppas att de också bokar snart för annars blir jag ensam.

Engelska nationella imorgon så har ett antal texter att läsa tills dess, tagga!

Alla dessa resor under säsongen

2011-05-03 I 21:18:37

Bild tagen från http://www.freeride.se/content/5559/, fotograf:Andreas Timfält


Satt och kollade igenom min almenacka, och hur mycket man varit iväg denna säsong både med skidåkning och annat. Började med Make It Happend i Skellefteå, sedan blev den en tur hemmåt på höstlovet för att två veckor efter fara till Le Petit November Camp. Helgen efter det var det ett railjam på IKSU i Umeå, och helgen efter det Sundsvall Railstyle. Helgen efter det Norrköping, en vecka senare vidare ner till Skåne för att fira jul och efter det så bar det av mot Sälen resten utav jullovet.

Sen blev det chill i några veckor med jobb nästan varende helg, och sedan såg det ut såhär:
10-13/2 The North Face Ski Challenge kval i Åre
Helgen efter kom Michaela till Vännäs så vi körde där.
6-10/3 Norrköping, inte så mycket skidåkning dock
10-13/3 Sälen
14-16/3 Åre
19/3 Sundsvall , surfning!
22/3 Skellefteå, Boda Borg (klara alla banor hell yeah)
24-29/3 The North Face Ski Challenge Final i Val Thorens!
1-2/4 SM i Big Air, Boden (tävla dock inte)
16-17/4 Norrköping
18-24/4 Sälen
27/4-1/5 Freeridehelgen Åre


I mars-april var det en himla massa resande, sjukt att jag klarade skolan. Men jag gjorde det, och alla resor var helt klart värt det. Kan säga att jag känner mig rätt vilsen nu när jag inte har något inplanerat längre. Nu blir det matte.


Freeridehelgen i Åre

2011-05-03 I 17:47:24


Kom hem i Söndags kväll från några riktigt fina dagar i Åre. Riktigt trist att runt resandet för den här säsongen är slut, trodde även att skidsäsongen skulle vara slut men den fortsätter tydligen i hemmabacken med träning på torsdag.  En annan sak som jag kommer sakna är Michaela som jag lärde känna i höstas och som jag tror att jag nästan spenderat mest tid med de senaste månaderna, eftersom hon drar till USA nästa år och vette tusan när jag får se henne igen.. Du är riktigt jävla grym, och jag är fett avis på dig som får dra till USA nästa år ;)

Onsdag:
Jag åkte in till Umeå där jag träffade Mickis och vi åkte sedan till Lycksele där vi blev upphämtade av Tobbe och därefter av mot Åre. Kom fram till stugan vid halv tio, chillade där och for på max. Rätt spännade att flytta in i en stuga med ca 15 norrlänningar varav 11 stycken av dem har man aldrig träffat förut.

Torsdag:
Gick väl upp runt åtta halv nio, var ute i backen halv tio. Riktigt trevlig dag ute i backen, minns väl inte så jättemycket från dagen. Men var väl inte lika mycket folk som resten utav helgen så farten höll sig relativt bra hela dagen. Kvällen påbörjades i trädgården, med prima kvällsol och bärs.

Fredag:
Kom väl ut en aning senare i backen än dagen innan, välgörenshets railtävling stod på schemat så jag anmälde mig mest för att skänka bort 50 spänn och vara med i utlottningen. Sedan chillade jag runt i parken istället, vann i alla fall ett flak minicola och en t-shirt på utlottningen som sedan någon lyckades pissa på från balkongen under kvällen. Misstänker att dom sakerna sedan for i sopporna. Pontus lyckades vinna ett par atomic skidor på utlottningen, som jag tror han gick runt och krama resten utav kvällen för någon lyckligare kunde man ju leta efter och Crille tog hem railtävlingen. Under eftermiddagen ville inte farten som jag ville så jag tog fram kameran istället. Träffade Niclas Magnusson, en fotograf som kom med en massa tips och ideér så det var riktigt kul att lyssna på.

Kvällen blev en aning lugnare än kvällen innan, jag var dock taggad på att göra uppdrag på Kung Af Skutan Jr. som påbörjades dagen innan. Men eftersom mitt lag hellre ville dricka bärs så hamnade jag snart vid bordet med en bärs till istället.

Lördag:
Valborg och slopestyletävling. Skön dag, Mickis satte sin flat 9 creeds till henne! Kvällen spederades en hel del med sörlänningar och en massa andra framförallt utanför Max, som många var goa och en aning överförfriskade grabbar.

Söndag:
Packning och hemfärd :(


Jag har haft en riktigt grym helg med en massa sköna människor, drog även på mig en jätteförkylning så går för tillfället runt och tycker lite smått synd om mig själv.


Nu ska jag dra mig efter detta extremt långa inlägg.. peace.

RSS 2.0